Labāki nekā Olivjē – ātrie salāti no šprotēm un konservētiem zirņiem

Manā pieliekamajā vienmēr ir vairākas konservu kārbas. Starp tām noteikti būs viena vai divas ar šprotēm. Agrāk ar tām gatavoju sviestmaizes, tagad gatavoju vienu sātīgu uzkodu.

Šprotu un zirņu salāti mani ne reizi vien ir izglābuši, kad viesi jau ir pie sliekšņa, jo tie ir pagatavojami burtiski dažās minūtēs, bet rezultāts ir vienmēr lielisks.

Tā kā sastāvā ir arī kartupeļi, uzkoda izrādās gana sātīga. Pietiek ar vienu porciju, lai remdētu pat vislielāko izsalkumu. Tajā pašā laikā svaigs gurķis un zaļumi padara zivju salātus svaigākus. Ir svarīgi, lai šprotes būtu kvalitatīvas, pretējā gadījumā jūs riskējat sabojāt ēdienu.

Salātu sastāvdaļas

Šprotes – 240 g

Zirņi – 170 g

Olas – 3 gabali

Kartupeļi – 2 gabali (liela izmēra)

Svaigs gurķi – 1 gabals

Sīpolloki – 2 gabali

Dilles – neliels ķekars

Majonēze – 2-3 ēdamkarotes

Sāls – pēc garšas

Salātu pagatavošana

1.Novāra kartupeļus mizās, atdzesē, nomizo, sagriež nelielos kubiņos un liek dziļā bļodā.

2.No šprotēm notecina eļļu, zivi sagriež gabaliņos un pievieno kartupeļiem. Tur ieber zirņus bez šķidruma.

3.Novāra olas, atdzesē, nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Pievienojiet tās bļodā ar pārējām sastāvdaļām.

4.Pievienojiet strēmelēs sagrieztu svaigu gurķi un sasmalcinātus zaļumus. Sāliet salātus un aplejiet ar majonēzi. Kārtīgi samaisa.

Ja kartupeļus un olas izvārīsiet iepriekš, pašus salātus var pagatavot tikai 10 minūtēs. Man tie aizvieto pilnvērtīgu maltīti. Un mans vīrs parasti uz maizes šķēles liek šo lielisko šprotu uzkodu. Ja vēlaties, garšai var pievienot ar nedaudz citronu sulas, kas atsvaidzina un piešķir zināmu stiprumu.

Mana mīļākā kūka “Plombīrs” – bez cepšanas, maiga, īpaši garda un viegli pagatavojama